Gedrag is meer dan een opeenvolging van handelingen. Het gaat ook over contact maken, beweegredenen, ingesleten gewoonten en soms heilige huisjes. Helder communiceren begint met de bereidheid om naar jezelf en de ander te luisteren. Met een rollenspel wordt je spelenderwijs bewust van je eigen gedrag en het effect dat het heeft op anderen. Je vergroot je "gedragspalet" en leert bewuster kiezen voor gedragsvormen in verschillende situaties.

Als trainingsacteur heb ik 15 jaar ervaring met het neerzetten van allerlei soorten gedrag en het geven van feedback aan cursisten. Door het oefenen met een concrete situatie krijgt de deelnemer inzicht in welk gedrag effectief is. Zowel de verbale als de non-verbale kant van communucatie komt aan bod. Aan het einde van de workshop moet de deelnemer het geoefende praktisch kunnen toepassen in zijn of haar werk.

De trainingen worden atijd op maat gemaakt. Afhankelijk van de behoefte  kunnen meerdere professionals uit mijn netwerk worden ingezet. Ik ben bekend met veel verschillende gedragsmodellen en gebruik diverse werkvormen naar gelang de training verlangt. Verschillende werkvormen zijn mogelijk, zoals interactief regietheater, carrouselvorm en games. Verschillende onderwerpen zijn mogelijk zoals: slecht-nieuwsgesprek, gespreksopbouw, feedback, omgaan met lastig gedrag, adviesvaardigheden, samenwerken en leidinggeven.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 Als docent geregistreerd bij het CRKBO - Centraal Register Kort Beroepsonderwijs http://crkbo.nl